PKVW

Cilindertrekvoorziening sleutelkluisjes

Besluitnummer: 17042015/01
Datum vaststelling besluit: 17 april 2015
Inwerkingtreding: 1 mei 2015

Besluittekst
Naar aanleiding van het agendastuk 17042015/06 betreffende de aanpassing van de eis inzake de kwaliteit van sleutelkluisjes, in het bijzonder de toepassing van een voorziening tegen cilindertrekken ingeval het sleutelkluisje voorzien is van een cilinder, heeft de Werkgroep Kwaliteitsbeheer Politiekeurmerk Veilig Wonen in haar vergadering van 17 april 2015 het volgende besloten:

Indien een sleutelkluisje wordt toegepast dient dit een SKG**® gecertificeerd sleutelkluisje te zijn. Wanneer dit sleutelkluisje is voorzien van een cilinder moet deze voorzien zijn van een cilindertrekbeveiliging van tenminste 15 Kn (door bijvoorbeeld toepassing van een SKG***® cilinder). Hierbij geldt een overgangsregeling van drie maanden voor een advies voor individuele woningen en een jaar voor een advies voor een project.

Motivatie
Binnen het PKVW bestaat reeds de verplichting dat bereikbare deuren voorzien zijn van een voorziening tegen cilindertrekken van tenminste 15 Kn. Door de verplichting van een voorziening tegen cilindertrekken voor sleutelkluisjes, zoals is omschreven, ontstaat er een gelijkloop in maatregelen tegen de MO cilindertrekken.

Share this post

ZAKEN BESPREKEN?

Direct contact met een specialist

BEL ONS

0251 77 00 20

STUUR EEN E-MAIL