HDCCTV

HD CCTV vs Megapixel IP Camera’s

HD CCTV vs Megapixel IP Camera’s

In de afgelopen jaren zijn vele MegaPixel IP-camera’s geproduceerd en geïntroduceerd. Megapixel IP Camera’s leveren in de regel een veel hogere resolutie. IP Camera’s zijn ontworpen met de mogelijkheid om in te zoomen op de opgenomen video en het gebruik van slechts een enkele camera die een groter gebied kan bestrijken zonder verlies van kwaliteit. Hoewel dit wel geweldig klinkt heeft een IP Camera wel zijn nadelen. Veel IP camera’s zijn gemaakt met een CMOS- chipset en vereisen meer licht dan analoge camera’s om een goed beeld te produceren. Het grootste nadeel aan IP camera’s is het onderhoud. IP Camera’s zijn een geweldige optie voor enterprise omgevingen met een eigen IT afdeling maar de gemiddelde consument is niet bekend met de benodigde bandbreedte van een IP camera, port forwarding, storage arrays en firmware updates.

High Definition Closed Circuit Television oftewel HD CCTV biedt het beste van twee werelden. Het Full HD-beeld zal de gebruiker dezelfde resolutie geven als een 2 megapixel ip camera. De camera’s en recorders zullen deze hoge resolutie beeld over een coaxiale kabel of UTP kabel leveren; wat betekent dat een systeem kan worden opgewaardeerd zonder dat er nieuwe kabels getrokken hoeven worden. Om te upgraden van analoog CCTV naar IP Camera’s dient er een geheel nieuwe infrastructuur worden aangelegd. Voor nieuwe systemen, zal HD CCTV dezelfde plug en play leveren die analoge camera’s al tientallen jaren hebben geleverd. Deze eenvoud en stabiliteit zal in de smaak vallen bij een bedrijf of huis eigenaar die een ​​systeem van hoge kwaliteit willen hebben zonder de hoofdpijn van netwerken.

HD CCTV zal nog niet zo’n hoge resolutie leveren als de veel duurdere IP camera’s maar voor 99% van de markt zal het de toekomst zijn voor camerabewaking. Goede kwaliteit, 1920 x 1080 pixels (Full HD), eenvoudige installatie en gebruiksgemak, voordeliger en stabieler dan IP camera’s. Op een complete setup kan het verschil in prijs met een IP camera wel oplopen tot 50%!! Bij het upgraden van uw huidige analoge camerabewakingsysteem kan het prijsverschil wel oplopen tot 70%. Neem contact met ons op om te kijken wat het prijsverschil is voor uw situatie.

HD TVI

Share this post