Herroepingsrecht & Retour

Veilig online bestellen met wettelijke garantie

Herroepingsrecht & Retour

Wet Kopen op Afstand

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een ‘afkoelingsperiode’. Secures hanteert een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag de consument de koop ontbinden door een beroep te doen op het retourrecht. Nadat de koop ontbonden is heeft de consument 14 dagen de tijd het product op eigen kosten te retourneren. Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt te zijn.

Goed verpakken!

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Secures geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht volgt u hieronder op de pagina de retourinstructies. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Gevolgen van het toepassen van het retourrecht

Bij een juiste toepassing van het retourrecht zijn beide partijen gehouden de wederzijds verrichte prestaties terug te draaien. Kan de koper het ontvangen product niet, slechts gedeeltelijk of in verslechterde toestand terug leveren, dan zal hij de waardevermindering moeten compenseren. Dit geldt echter niet wanneer de waardevermindering uitsluitend terug te voeren is op het controleren van het ontvangen product, zoals dat bijvoorbeeld ook in een winkel mogelijk zou zijn geweest. De koper kan het risico van waardevermindering beperken indien hij de zaken niet in gebruik neemt en handelingen nalaat die de waarde van het product beïnvloeden. Assemblagekosten worden in het kader van de wet koop op afstand niet vergoed mede doordat deze dienst direct ingaat ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst en daardoor niet onder het retourrecht vallen.

De hier genoemde retourgarantie geldt in de omschreven hoedanigheid uitsluitend voor consumenten. Bedrijven kunnen voor vragen omtrent retourmogelijkheden contact opnemen.

Uitzonderingen

Voor sommige producten geldt er geen herroepingsrecht voor u als consument en vallen onder de volgende uitzonderingen:

  • Speciaal volgens specificaties voor u geassembleerde producten.
    Het herroepingsrecht is dan niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Garantie

Bij Secures je uiteraard de normale product garantie op je aankoop en gelden alle rechten en plichten van het consumentenrecht. Deze worden ook eenvoudig toelicht op de website van ConsuWijzer. 

Op onze webshop is de wettelijke garantie van toepassing. Dat wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Is dit niet het geval, neemt u dan contact op met onze servicedesk en zorgen wij voor herstel, vervanging of het restitueren van het aankoopbedrag als er geen oplossing meer is.

Vertoont je product een defect?
Volg de retourinstructies op deze pagina en dan zullen we zo snel en zo goed mogelijk naar een oplossing zoeken. Soms wordt een onderdeel vervangen, soms krijg je een nieuw exemplaar of we zoeken een andere passende oplossing.

Een garantie geeft extra rechten aan jou als koper, maar is altijd voor een bepaalde duur en met soms met bepaalde voorwaarden (door de fabrikant bepaald). Je hebt altijd een aankoopfactuur nodig en moet de eerste eigenaar zijn van het product. Los van deze voorwaarden houdt Secures zich natuurlijk aan de wettelijke rechten die wij logischerwijs naleven.

RETOURINSTRUCTIES

Eerst contact opnemen

Neem altijd eerst contact op met onze klantenservice. Dit kan zowel telefonisch: +31 (0)251 – 77 00 20 als per email: [email protected] zodat we snel het probleem kunnen oplossen.

Inloggen/registreren

Login met het account waarmee je de bestelling hebt geplaatst en ga naar je bestellingen. Heb je besteld zonder een account aan te maken vraag dan eerst je wachtwoord op.

Retouraanvraag indienen

Ga naar je bestellingen en klik op de knop “Bekijken” of op “RMA Aanvragen”.
Wil je niet de gehele bestelling retourneren maar een deel, dan kan je per artikel een retour aanvragen.

Reactie afwachten

Binnen één werkdag ontvang je van ons een reactie en bij akkoord de retourinstructies. Volg deze op. Wij zullen je proberen zo snel mogelijk te antwoorden.

Gratis verzending

Vanaf € 100 geen verzendkosten

Kopen op afstand

14 dagen bedenktijd

Product garantie

Fabrieksgarantie standaard

100% Veilig aankopen

Beveiligde betaalomgeving

DEEL WINKELWAGEN